יום שלישי, 31 באוגוסט 2010

מבצע המתכונים הגדול


אמיתי עם ה"מתכון" האהוב עליו - יוגורט עיזים!


אני רוצה לשאול אתכם שאלה
על מה אתם חושבים כשאתם שומעים את צמד המלים: ראש השנה?
אני (איך לא?) חושב על אוכל.

בשבילי ההכנות, הסדר והנקיון בבית היו תמיד רק תרוץ כדי להגיע אל הארוחה הנכספת.
אני נזכר בקדחתנות הרבה שאפפה את השכונה, הפחים תמיד עלו על גדותיהם בתקופה זו, שואבי האבק הרעישו, תעשיית חומרי הניקוי גרפו קופה ובעיקר כולם החלו להתכנס פנימה.
הביתה.  לנקות, לרחוץ ולקרצף.

אבל יותר מכל עניין אותי מה אוכלים.
אני זוכר שחיכיתי לארוחת החג, והשתדלתי לא לאכול הרבה באותו היום.
ותמיד הייתי מגיע "מורעב" לארוחה.

ולשם כך, בשבוע הבא אשלח לכם כמה טיפים שעוזרים לי לה רגוע ונינוח לארוחה חשובה,
בין אם זו ארוחת חג, שבת או ארוע...

ועכשיו אני מכריז על מבצע המתכונים הגדול!
אז מה בתפריט?
זה המקום לחלוק את המתכונים הכי מוצלחים שלכם לארוחות החג הרבות של ראש השנה –
ספרו לנו הכל!
את מאחרי הקלעים של המתכון
מהיכן הגיע אליכם ומי לימד אתכם
וכמובן איך מכינים וטיפים לבישול...

כמה הנחיות: זהו אתר המקדם תזונה בריאה (ולאו דווקא צמחונית) אז בבקשה לשלוח מתכונים עם אוריינטציה בריאה כלומר – ללא אבקת מרק, קמח לבן, סוכר לבן, שמן מעובד...

וככה כדי להוסיף לאווירת החג המבצע מתובל בפרס בשווי 100 ש"ח
פורמולת צמחי מרפא בהתאמה אישית במתנה למתכון המעניין (והטעים) ביותר


מחכה למתכונים שלכם... ומידי פעם אוסיף כמה מתכונים שלי...

6 תגובות:

  1. אז הנה מתכון ראשון לחג.
    ואני חובב מרקים ידוע אז שולח את המומחיות שלי.
    מרק עוף:
    מצרכים -
    4 בצלים גדולים
    4 גזרים
    2-3 גבעולים+שורש כרישה (החלק הלבן והירוק)
    שורש פטרוזיליה
    שורש סלרי
    1/2 עוף ללא עור ושומן או 2 כרעיים+שוקיים ללא עור ושומן
    חבילת פטרוזיליה
    חבילת שמיר
    מלח ים אטלנטי - לפי הטעם (כדאי להוסיף בסוף)
    אפשר להוסיף גם - בטטה, קישואים
    ההכנה:
    פשוט מאד - שמים את כל המצרכים בסיר גדול, מוסיפים מיים, מרתיחים ומנמיכים. לבשל לפחות שעה וחצי.
    טיפים למרק באמת מעולה:
    1) השתמשו במיים נקיים וטעימים - מפילטר טוב או אפילו ממיים מנרליים אם אין. זה עושה הבדל משמעותי.
    2) הוסיפו את הירק (פטרוזיליה ושמיר) רק בסוף כדי שיצא עדיין מעט חיי ועם טעם עשיר.
    3) כל פעם שמחממים את המרק שוב - חממו בכלי קטן ולא את כל המרק. כך הוא נשמר ליותר זמן.
    4) אם המרק הופך חמוץ - הוא מקולקל. על תאכלו אותו!

    המרק נפלא בתור ארוחה או בתור "חטיף" בין הארוחות בייחוד בערב חג. אפשר להוסיף אורז מלא/אטריות אורז או גריסי פנינה. מוסיף המון ומאד משביע.
    בתאבון...

    השבמחק
  2. מתכון של: אפונה בספינש וכוסברה ירוקה
    מאכל מצרי ובערבית קוראים לו: "בזלה -בל-סאלק" וטעים מאד
    לאכול יחד עם אורז לבן

    -קילו אחד של אפונה אפשר עדינה או רגילה - סנפרוסט-
    - חבילת "מנגול" למי שלא מפחד לעבוד. אחרת, אפשר חבילת ספינש עלים ירוקים
    -שני בצלים גדולים
    -שני שיני שום-
    -חצי חבילת כוסברה
    -פלפל שחור ומלח

    עבור ה: "לא עצלנים" ומוכנים למנגול
    -מפרידים מחבילת המנגול את הגבעולים מהעלים הירוקים
    -
    לתבשיל זה משתמשים רק בעלים הירוקים
    מכניסים לכלי גדול ומתחילים לשתוף היטב . כלומר ממלאים מים, דוחפים עם כף היד כלפי מטה לתוך הסיר ומעל העלים.ושותפים. אחר כך
    מוצאים ומעבירים למסננת. אבל רק אחרי שחוזרים על פעולה זו פעמיים או שלוש עד שרואים שאין חול בתחתית הכלי.*חותכים את העלים קטן קטן . מניחים במסננת
    לעצלנים: לשתוף את העלים הקטנים הירוקים (במקום המנגול) הרבה פעמים עם הרבה מים ומניחים במסננת
    אחר כך חותכים קטן ופועלים כפי שמבשלים את המנגול. (להלן המתכון) זה פשוט פחות טעים

    במחבט, מכניסים את הבצל - חתוך קוביות קטנטנות ומתחילים לטגן בשמן קנולה
    מוסיפים את הכוסברה - חתוכה קטן, קטן עד שאין יותר מים.מוסיפים את השום חתוך קטנשיק. מכבים את האש
    בסיר גדול מכניסים את המנגול (או ספינש) ללא שמן !!! על אש בינונית, אך כל הזמן לערבב
    זה לוקח די זמן כי צריך שהספינש ו/או המנגול יוציאו לגמרי את המים עד יבוש טוטאלי
    אחרי כן, להוסיף את הבצל + שום + כוסברה שנמצאים במחבט
    מוסיפי על הכל את האפונה ומכסים במים (ממש רק 2 סנטימטר מעל האפונה) ו -
    להוסיף פלפל שחור ומלח בישול (אני שמה ככה,, אבל אתם תטעמו
    אחרי רטיחה ראשונה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עד שהמים יספגו (לא טוטאלית, אלא להשאיר קצת) ו
    האפונה מוכנה
    כפי שאמרתי לאכול על אורז לבן

    BON APETIT


    לגבי הגבעולים:
    זה תבשיל בפני עצמו.כך מנקים אותם. מחזיקים את הגבעול מהקצה העבה שלו ו
    ובעזרת סכין, חתכים אתו לרוחב, ומושכים כלפי מטה כדי להוציא ממנו את החוטים הדקים כמו שערות
    שוטפים וחותכים מאד דק (כמו גפרורים).
    אחרי זה, שוטפים טוב ואפשר להקפיץ בשמן זית ולהוסיף מלח, פלפל שחור ולימון. לכסות עד שנהיה רך. או לעשות פשטידה מהם

    השבמחק
  3. APPLE CAKE for Rosh Hashana

    This recipe was given to me many years ago by a former colleague - an English lady like myself - and it has become a firm, family favorite for Rosh Hashana (and sometimes too, for Succot!). It does however include plain, white flour (sorry Ari), but probably tastes just as good with whole-wheat flour.
    Pre-heat oven to 180 C
    200 grams margarine
    200 grams plain flour
    200 grams sugar (or less, depending on personal taste)
    1 kilo apples, peeled, cored &sliced [not too thin] (best to use a food processor with the "coarse slicer")
    4 spoons brown sugar
    2 eggs
    2 teaspoons each of cinnamon & ground ginger
    Juice of 1 lemon
    Chopped nuts & raisins
    ( A ) Melt margarine & sugar. Remove from heat. Stir in flour, followed by eggs.
    ( B ) Mix together in large bowl: sliced apples, brown sugar, cinnamon, ginger, lemon juice, raisins
    Lightly grease baking pan
    1) Spread a thin layer of mixture ( A )
    2) Add half of the apple mixture ( B )
    3) Add nearly all of mixture ( A )
    4) Add remainder of apple mixture ( B )
    5) Finally add 3 spoons of mixture ( A ) & sprinkle chopped nuts over entire cake
    Bake for 45 minutes until nicely browned on top of cake (if the top begins to burn, cover with aluminum foil until cake is thoroughly cooked).
    Can be served cold (room temperature), warm or with ice-cream (it's not a very deep cake, but it's very tasty and it's not difficult to make).
    Bon apetit!
    שנה טובה וחג שמח
    Frances.

    השבמחק
  4. אנונימי עם המתכון המושקע המיצרי - שלח לי את השם שלך כדי שתוכל להכנס למבצע/הגרלה בסוף!

    ופרנסיס תודה על המתכון... לא נשמע כ"כ בריא, אבל נשמע טעים!

    השבמחק
  5. אכן האנונימית המיצרית זכתה בפרס!
    צרי איתי קשר לקבלת הפרס!!!
    המתכון נשמע מעולה וכשאכין אותו בקרוב אשלח חוות דעת אישית.

    השבמחק
  6. אולי כדאי לפרסם משהו בנושאי טחורים... חבר שלי... הוא יש לו..

    השבמחק